Familjestöd AB - Hemmabaserad familjebehandling
  Start  Offentlig verksamhet  Privatpersoner  Företag  Om Familjestöd AB  Referenser   Kontakt

Företag

Konsultation
Står ni inför ett bekymmer med en medarbetare som ni inte vet hur ni ska hantera? Vissa samtal som chef är oundvikliga, men kan kännas svåra, känsliga, och ibland även obehagliga. Ni får genom Familjstöd AB ett bollplank att vända er till, där ni kan ta del av vår kompetens och erfarenhet av att hantera svåra samtal och situationer.

Beteendeproblem
Vissa beteenden hos medarbetare kan störa verksamheten eller stämningen på arbetsplatsen. Ibland kan situationen vara så allvarlig att det finns skäl för uppsägning, men ni vill undvika att förlora en medarbetare med hög kompetens.

Kartläggning av missbruk
Finns misstankar om att någon dricker för mycket alkohol eller använder droger? Vill en medarbetare få hjälp för sitt missbruk? Vi är utbildade i att använda ASI* som är en strukturerad intervju och ger en kartläggning av medarbetarens riskbruk eller missbruk. Man får även en bild av medarbetarens upplevda hjälpbehov samt motivation till förändring. Vi kan även vara behjälpliga i den eventuella vårdplaneringen genom att föreslå lämpliga insatser och vårdalternativ.

Stresshantering
Genom att identifiera och kartlägga vad som utgör stressfaktorer kan man sedan jobba med att hitta andra förhållningssätt till sin livssituation alternativt förändra den. Syftet är att öka fungerande strategier på kort och lång sikt.

Stödsamtal
Samtalen vänder sig till medarbetare som av olika skäl behöver stöd i den yrkesmässiga och/eller sociala livssituationen. De syftar till att förhindra sjukskrivning eller förkorta sjukskrivningstiden genom att stärka individens förmåga att hantera det hon möter; kriser, förändringar eller relationsproblem.

Personlig utveckling
Ibland ser ni en medarbetare som har potential att utvecklas eller prestera bättre men det verkar finnas hinder som försvårar. Vi utgår från medarbetarens nuvarande tillvaro och blickar framåt. Vilket beteende vill han/hon förändra? Vad är det som hindrar? Hur kan man skapa andra förutsättningar?

* » Läs mer om ASI här